Benfica, myös tunnettu nimellä Sport Lisboa e Benfica, on ammattilaisjalkapallojoukkue, joka perustuu Lissaboniin, Portugaliin. He kilpailevat Primeira Ligassa, Portugalin jalkapallon pääsarjassa, ja ovat nykyiset mestarit. Benfica on rikas historia ja yksi “Suuresta kolmikosta” Portugalissa, Sporting CP:n ja FC Porton ohella. Heillä on suuri ja omistautunut kannattajakunta, jonka arvioidaan olevan 14 miljoonaa kannattajaa maailmanlaajuisesti.

Lisäksi Benfica on ollut menestyksekäs sekä kotimaassa että kansainvälisesti, voittaen lukuisia tittelin, mukaan lukien 38 Primeira Liigan mestaruutta, 26 Taça de Portugal -mestaruutta ja kaksi Euroopan Cupia. Heillä on vahva läsnäolo eurooppalaisissa kilpailuissa, mukaan lukien UEFA Champions League ja UEFA Europa League.

Benfica Squad

Benfica FC:n joukkue koostuu lahjakkaista pelaajista eri pelipaikoilta. Anatoliy Trubin, maalivahti, on yksi joukkueen avainpelaajista. Puolustuksessa on pelaajia kuten António Silva, Morato ja Tomás Araújo. Keskikentällä tärkeässä roolissa ovat pelaajat kuten Florentino, João Neves ja João Mário. Hyökkäyksessä Gonçalo Guedes, Rafa ja Arthur Cabral tuovat maalintekovoimaa. Joukkuetta valmentaa Roger Schmidt. Transfermarkt tarjoaa tarkempaa tietoa joukkueesta, mukaan lukien pelaajien markkina-arvot ja heidän roolinsa joukkueessa.

H3:Pelaajaluettelo:

 • Anatoliy Trubin – maalivahti
 • António Silva – puolustaja
 • Morato – puolustaja
 • Tomás Araújo – puolustaja
 • Florentino – keskikenttäpelaaja
 • João Neves – keskikenttäpelaaja
 • João Mário – keskikenttäpelaaja
 • Gonçalo Guedes – hyökkääjä
 • Rafa – hyökkääjä
 • Arthur Cabral – hyökkääjä

Benfican menestykset

Benfica on Portugalin korkeimmalla sarjatasolla, Primeira Ligassa, menestynyt jalkapallojoukkue. He ovat voittaneet lukuisia kotimaisia ja kansainvälisiä palkintoja.

Kotimaassa Benfica on saavuttanut 38 Primeira Liga -mestaruutta, mikä on eniten Portugalin jalkapallohistoriassa. He ovat myös voittaneet 26 Taça de Portugal -titteliä ja 7 Taça da Liga -titteliä.

 • 38 Primeira Liga -mestaruutta
 • 26 Taça de Portugal -titteliä
 • 7 Taça da Liga -titteliä

Kansainvälisillä areenoilla Benfica on myös menestynyt vaikuttavasti. He olivat ensimmäinen portugalilainen seura, joka voitti Euroopan Cupin peräkkäisinä vuosina 1961 ja 1962. Benfica on ollut myös Euroopan Cupin, Euroopan Cup-voittajien Cupin ja UEFA Europa Leaguen finaalissa.

Benfican menestykset ovat tehneet heistä yhden Portugalin menestyneimmistä jalkapalloseuroista ja luoneet vankkaa mainetta kansainvälisellä tasolla.

Benfican stadion ja kannattajat

Benfica pelaa kotiottelunsa legendaarisella Estádio da Luz -stadionilla, joka on 64 642 istumapaikallaan yksi Euroopan suurimmista. Stadion korvasi alkuperäisen Estádio da Luzin, joka valmistui vuonna 1954. Benficalla on suuri ja intohimoinen kannattajakunta, jonka arvioidaan olevan 14 miljoonaa kannattajaa ympäri maailman. Heillä on korkein kannattajien osuus omassa maassaan verrattuna muihin eurooppalaisiin seuroihin. Benfica on myös Portugalin suurin urheiluseura, jolla on yli 250 000 jäsentä. Seuran kannattajat, tunnettuja nimellä benfiquistas, tunnetaan tinkimättömästä tuestaan ja omistautumisestaan joukkueelle.

H3>Benfican stadion Estádio da Luz

Estádio da Luz sijaitsee Lissabonissa, Portugalissa, ja se on Benfican kotistadion. Stadionille mahtuu 64 642 katsojaa, ja se on yksi Euroopan suurimmista stadioneista. Estádio da Luz korvasi aiemman Estádio da Luzin, joka rakennettiin vuonna 1954. Benficalla on intohimoinen kannattajakunta, jolla on arviolta 14 miljoonaa kannattajaa ympäri maailman. Seuran kannattajilla on korkein osuus oman maansa kannattajista verrattuna muihin eurooppalaisiin seuroihin. Benfica on myös Portugalin suurin urheiluseura, jolla on yli 250 000 jäsentä. Benfiquistan kannattajat tunnetaan tinkimättömästä tuestaan ja omistautumisestaan joukkueelle.

H3>Benfican kannattajat

Benficalla on valtava ja intohimoinen kannattajakunta, joka koostuu arviolta 14 miljoonasta kannattajasta ympäri maailman. Seura on myös Portugalin suurin urheiluseura, jolla on yli 250 000 jäsentä. Benfican kannattajilla on korkein osuus omassa maassaan verrattuna muihin eurooppalaisiin seuroihin. Kannattajat, jotka tunnetaan nimellä benfiquistas, ovat tunnettuja tinkimättömästä tuestaan ja omistautumisestaan joukkueelle. He tuovat intohimoa ja energisyyttä jokaiseen Benfican otteluun, luoden ainutlaatuisen tunnelman stadionille.

Benfica’s European Journey

Benfica has a storied history in European competitions, particularly in the UEFA Champions League. The club has participated in the tournament a record 42 times, showcasing their consistent presence on the continental stage. Their journey is highlighted by their impressive European Cup records, including two back-to-back victories in 1961 and 1962, making them the first Portuguese club to achieve such a feat. Benfica has also been runners-up in the competition on multiple occasions, solidifying their status as a force to be reckoned with in European football.

Benfica’s success in Europe is further exemplified by their ten European finals, a domestic record that demonstrates their competitiveness and ability to perform at the highest level. Throughout their European journey, Benfica has faced tough opponents and overcome challenges with their relentless determination and skill on the field. Their participation in European competitions has not only brought recognition to the club but has also contributed to the growth and development of Portuguese football as a whole.

As part of their European journey, Benfica has also achieved notable records in their domestic league. They hold the European record for the most consecutive wins in the Primeira Liga, with an impressive streak of 29 consecutive victories during the 1972-1973 season. This accomplishment further solidifies Benfica’s reputation as a powerhouse in Portuguese football and showcases their ability to dominate both domestically and internationally.

Benfica’s Contribution to Portuguese Football

Benfica, yhdessä Sporting CP:n ja FC Porton kanssa, on tunnettu kolmesta suuresta seurasta Portugalin jalkapallossa. Nämä seurat eivät ole koskaan joutuneet putoamaan Primeira Ligasta ja ovat pelanneet merkittävän roolin Portugalin jalkapallon kehittämisessä. Benfican menestys ja panos ovat auttaneet nostamaan Portugalin jalkapallon tasoa ja luoneet vahvan kilpailun kolmen suuren seuran välille. Heidän jatkuva osallistumisensa kotimaisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin on tehnyt Benficasta jalkapallomaailman jättiläisen.

Portugalin jalkapallossa Benficalla on ollut suuri vaikutus sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Heidän menestyksensä ja vahva läsnäolonsa kotimaassa ja Euroopassa ovat nostaneet Portugalin jalkapallon arvostusta. Seura on ollut osa Portugalin jalkapallon kasvutarinaa ja on vaikuttanut positiivisesti maan jalkapallomaajoukkueeseen. Benfican ansiosta Portugalin jalkapallo on saanut tunnustusta ympäri maailmaa ja tehnyt maasta tärkeän toimijan kansainvälisessä jalkapallossa.

Kolmen suuren seuran – Benfican, Sporting CP:n ja FC Porton – panos Portugalin jalkapalloon on ollut merkittävä. Näiden seurojen menestys kotimaassa ja kansainvälisesti on tehnyt Portugalista houkuttelevan kohteen futisteille ympäri maailmaa. Benficalla on ollut vaikutusta myös muiden portugalilaisten seurojen kehittymiseen ja kilpailukykyyn. Jalkapallon ystävien keskuudessa kolmen suuren seuran ottelut ovat suuria tapahtumia, jotka keräävät suuren määrän katsojia ja luovat jännittävää tunnelmaa kentälle.

Benfica:n Kuluvan kauden suoritukset

Benfica on menestynyt hyvin Primeira Ligassa kuluvalla kaudella. He ovat hallitsevia mestareita ja ovat vahvoilla puolustamaan titteliään. Viimeisimmän ottelukierroksen jälkeen he ovat sarjataulukon kärkipaikalla, tasapisteissä Sporting CP:n kanssa. Benfican pelaajisto, jota valmentaa Roger Schmidt, on näyttänyt laatuansa ja päättäväisyyttään kentällä. Lahjakkaan joukkueen ja omistautuneen kannattajakunnan tukemana Benfica pyrkii pitämään yllä vahvaa suoritustaan ja jatkamaan kilpailemista Portugalin jalkapallon huipulla.

Benfica on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Portugalin suurimmista seuroista ja menestyksestään on tullut vahva voimanlähde maan jalkapallolle. Heidän saavutuksensa ja panoksensa ovat auttaneet nostamaan Portugalin jalkapallon tasoa ja ovat luoneet vahvan kilpailun Big Three -seurojen välille. Benfican jatkuva läsnäolo kotimaisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa on tehnyt Portugalin jalkapallosta merkittävän ja tehnyt Benficasta voimanpesän jalkapallomaailmassa.

Benfican menestys ei rajoitu vain Portugalin rajojen sisälle, sillä heillä on myös vahva läsnäolo Euroopan kilpailuissa. He ovat osallistuneet UEFA Champions Leagueen ennätysmäiset 42 kertaa ja heillä on eniten voittoja portugalilaisista seuroista. Benfican kymmenen Euroopan lopputurnauspaikkaa ovat maan sisäinen ennätys ja sisältävät kaksi peräkkäistä European Cup -voittoa vuosina 1961 ja 1962. He ovat myös olleet useita kertoja loppuottelussa. Benfica pitää hallussaan Euroopan ennätystä peräkkäisistä voitoista kotiliigassa, kun he saavuttivat 29 peräkkäistä voittoa kaudella 1972-73. Heidän eurooppalainen matkansa on leimattu kilpailuhenkisyydellä ja saavutuksilla kansainvälisellä tasolla.