RC Lens on ranskalainen jalkapalloiluseura, joka perustettiin vuonna 1906 Lensin kaupungissa Pas-de-Calais’n departementissa. Seura pelaa Ranskan Ligue 1 -sarjassa ja nauttii vannoutuneesta kannattajakunnasta ympäri maailmaa. RC Lensin kotistadion, Stade Bollaert-Delelis, tarjoaa jopa 38 223 katsojalle upean jalkapallokokemuksen.

Puheenjohtajana toimii Joseph Oughourlian ja päävalmentajana Franck Haise, jotka jatkavat seuran perinteitä ja visiota menestyksestä. RC Lensin ylpeydenaiheet sisältävät Ranskan mestaruuden vuonna 1998, liigacupin voiton vuonna 1999 sekä neljä Ligue 2 -mestaruutta eri vuosikymmeninä.

Liity mukaan RC Lensin fanikuntaan ja seuraa tämän suuren seuran matkaa kohti jalkapallon huippua!

Historia

RC Lens, viralliselta nimeltään Racing Club de Lens, on ranskalainen jalkapalloiluseura, joka perustettiin vuonna 1906 Lensin kaupungissa. Seuran ensimmäinen hallitus muodostettiin perustajien vanhemmista. Alun perin seura pelasi vihreässä ja mustassa peliasussa edustaen perustamispaikkansa ja alueen hiilikaivostoimintaan.

Vuonna 1924 RC Lens vaihtoi väreikseen punaisen ja kullan. Punaisen uskotaan symboloivan paikallisen hiilikaivostoiminnan verta ja kullan arvoa. Seuran historia on täynnä nousuja ja laskuja eri sarjatasoilla, mutta vuonna 1998 se saavutti suurta menestystä voittamalla Ranskan mestaruuden ja vuonna 1999 liigacupin. Kaudella 2008–2009 seura nousi takaisin Ligue 1 -sarjaan pysyen siellä siitä lähtien.

Saavutukset

RC Lensin saavutuksiin kuuluvat yksi Ranskan mestaruus (1998), yksi liigacupin voitto (1999) ja neljä Ligue 2 -mestaruutta (1937, 1949, 1973, 2009). Seura on myös voittanut Intertoto Cupin kerran (2005).

Näiden saavutusten lisäksi RC Lens on ollut kilpailukykyinen seura, joka on osallistunut UEFA Cupiin ja UEFA Champions Leaguen karsintoihin.

Entiset pelaajat ja valmentajat

RC Lensilla on ollut monia merkittäviä pelaajia ja päävalmentajia uransa aikana. Seuran entiset pelaajat, kuten Jacek Bąk, Olivier Dacourt, El-Hadji Diouf, Marc-Vivien Foé ja Valérien Ismaël, ovat jättäneet jälkensä seuran historiaan. Näiden pelaajien taidokas pelityyli ja sitoutuminen ovat vahvistaneet RC Lensin menestystä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Lisäksi RC Lensin entiset päävalmentajat, kuten Roger Lemerre, Gérard Houllier, Daniel Leclercq ja Francis Gillot, ovat olleet tärkeä osa seuran menestystarinaa. Heidän ammattitaitonsa ja kyky johdattaa joukkue voittoihin ovat tehneet RC Lensista kilpailukykyisen ja arvostetun jalkapalloseuran.

Entiset pelaajat ja valmentajat ovat siis molemmat vaikuttaneet merkittävästi RC Lensin menestykseen ja fanien intohimoon. Heidän työnsä on synnyttänyt unohtumattomia hetkiä ja nostanut seuran arvostusta niin Ranskassa kuin kansainvälisesti.