FC Braga on jalkapalloseura, joka sijaitsee Bragassa, Portugalissa. Se on perustettu vuonna 1921 ja pelaa tällä hetkellä Portugalin korkeimmalla sarjatasolla, Primeira Ligassa. Joukkueen kotiottelut pelataan Estádio Municipal de Braga -stadionilla, joka rakennettiin vuoden 2004 EM-kilpailujen tarpeisiin. FC Braga on saavuttanut menestystä sekä kotimaassaan että kansainvälisesti. Se voitti Portugalin cupin vuonna 1966 ja UEFA Intertoto Cupin vuonna 2008. Lisäksi se pääsi UEFA Europa League -loppuotteluun vuonna 2011.

Joukkueen saavutukset

FC Braga on voittanut Portugalin cupin vuonna 1966. Joukkue on myös voittanut UEFA Intertoto Cupin vuonna 2008, mikä tekee siitä ainoan portugalilaisen seuran, joka on voittanut kyseisen kilpailun. Vuonna 2011 Braga eteni UEFA Europa Leaguen loppuotteluun, mutta hävisi sen toiselle portugalilaisseuralle, FC Portolle.

Joukkueen historia

FC Braga perustettiin vuonna 1921 Bragan kaupungissa Portugalissa. Joukkue pelasi aluksi Estádio 1º de Maio -stadionilla, kunnes nykyinen kotistadioni, Estádio Municipal de Braga, valmistui vuonna 2004.

FC Bragalla on pitkäaikainen kilpailija ja paikallinen vihollisjoukkue, Vitória de Guimarães, jonka kanssa se kohtaa Derby do Minho -otteluissa.

Euroopan menestys ja ranking

FC Braga on menestynyt myös eurooppalaisilla kentillä. Joukkue on päässyt UEFA Cupin ja UEFA Europ Leaguen loppuotteluun. Euroopan menestyksen myötä FC Bragan UEFA-ranking on parantunut huomattavasti 2000-luvulla, ja se on ansainnut mainetta Portugalin neljänneksi suurimpana seurana.