BSC Young Boys on sveitsiläinen jalkapalloseura, joka toimii Bernissä, Sveitsissä. Seura perustettiin 14. maaliskuuta 1898. BSC Young Boys on voittanut kuusitoista Sveitsin liigan mestaruutta ja kahdeksan Sveitsin Cupia. Joukkueen väreinä toimivat keltainen ja musta.

Seura saavutti suuren menestyksen saavuttamalla puolivälierät Euroopan Cupissa kaudella 1958-59. BSC Young Boysin nykyinen puheenjohtaja on Hanspeter Kienberger ja valmentaja on Raphaël Wicky. Kotiottelunsa joukkue pelaa Wankdorf-stadionilla, jossa on 32 000 katsojakapasiteetti. BSC Young Boys on nykyinen Sveitsin Superliigan mestari.

Lisätietoja BSC Young Boysista löydät viralliselta verkkosivustoltaan.

Historia

BSC Young Boys perustettiin vuonna 1898 tarkoituksenaan matkia Baselin pohjalaista seuraa Old Boys. Vain viisi vuotta perustamisensa jälkeen seura saavutti nopeasti menestystä ja voitti ensimmäisen Sveitsin mestaruutensa vuonna 1903. Voittoja tuli lisää, mukaan lukien mestaruusputki 1910-luvun alussa.

BSC Young Boysin kultaiset vuodet valmentaja Albert Singin alaisuudessa sijoittuivat 1950- ja 1960-luvuille, jolloin joukkue voitti lukuisia liigan mestaruuksia ja cup-kilpailuja. Seura menestyi myös Euroopan kilpailuissa ja ylsi Euroopan cupin puolivälieriin kaudella 1958-59.

Vuosien varrella seura on jatkanut vahvana voimana Sveitsin jalkapallossa ja sijoittunut säännöllisesti kärkisijoille liigassa. BSC Young Boysilla on rikas ja menestyksekäs historia, mikä tekee siitä yhden Sveitsin menestyneimmistä jalkapalloseuroista.

Nykytilanne ja saavutukset

BSC Young Boys on tällä hetkellä Sveitsin Super League -sarjan hallitseva mestari, voittaen mestaruuden kaudella 2022-23.

Joukkueella on vahva ryhmä lahjakkaita pelaajia, kuten Jean-Pierre Nsame ja Meschack Elia.

He ovat esiintyneet hyvin viimeisissä otteluissaan, voittaen muun muassa FC Lausanne-Sportin, FC St. Gallenin ja Grasshopper Club Zürichin.

BSC Young Boys johtaa tällä hetkellä sarjataulukkoa 38 pisteellä.

Joukkue on myös kilpaillut eurooppalaisissa kilpailuissa, pelaten UEFA Champions League -karsinnoissa ja lohkovaiheessa.

Heillä on vahva kannattajakunta ja he pelaavat kotiottelunsa Wankdorf-stadionilla, jossa on 32 000 paikkaa.

BSC Young Boysilla on rikas menestystarina ja he jatkavat yhtenä Sveitsin parhaista joukkueista.

He ovat joukkue, jota kannattaa seurata ja fanittaa jalkapalloharrastajien Suomessa.