Porto FC on Portugalin Primeira Liga -sarjassa pelaava jalkapallojoukkue. Seura on menestynyt niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin, kilpaillen myös Mestarien liigassa. Tarjoamme jatkuvasti päivityksiä ja uutisia joukkueen saavutuksista, tulevista peleistä ja pelaajien suorituksista. Pysy ajan tasalla Porto FC:n kanssa seuraamalla viimeisimpiä uutisia ja päivityksiä.

Porto: Kompakti kaupunki täynnä nähtävyyksiä

Porto on helposti lähestyttävä kaupunki, jossa on paljon nähtävää. Kaupungin vanhakaupunki Ribeira on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi ja tarjoaa viehättävät kadut, kujat ja monenkirjavat talot. Alueella sijaitsevat myös historialliset rakennukset, kuten 1100-luvulla rakennettu Sén katedraali ja uusklassista tyyliä edustava entinen pörssitalo Palácio da Bolsa. Lisäksi Portossa on upeita näköaloja joelle ja vanhankaupungin jokirannalle.

Porto tarjoaa myös monipuolisia mahdollisuuksia tutustua taiteeseen ja kulttuuriin. Serralvesin moderni taidemuseo esittelee kiinnostavaa nykytaidetta, ja Casa de Musica on monikulmainen konserttihalli, jossa voi nauttia musiikista ja esityksistä. Lisäksi Portossa järjestetään erilaisia festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden, jotka tuovat lisää väriä kaupungin kulttuuritarjontaan.

Kaupungin läpi virtaava Douro-joki tarjoaa mahdollisuuden venekierroksille, joilla voi ihailla Porton kauniita siltoja ja maisemia. Joen toisella puolella sijaitsevasta Vila Nova de Gaian kaupunginosasta löytyvät kuuluisat portviinikellarit, joissa voi tutustua portviinin valmistukseen ja maistella erilaisia viinejä. Vila Nova de Gaian rantakadulta löytyy myös viihtyisiä ravintoloita ja kauniita näköaloja Porton keskustaan.

Portviinikellareita ja viinitilavierailuja Vila Nova de Gaian alueella

Vila Nova de Gaia, joka sijaitsee Douro-joen toisella puolella, on tunnettu portviinikellareistaan. Alueella toimii useita tunnettuja portviinitaloja, kuten Ferreira ja Taylor’s. Portviinikellareissa järjestetään opastettuja kierroksia, joilla pääsee tutustumaan portviinin valmistukseen ja maistelemaan erilaisia viinejä.

Vila Nova de Gaian rantakatu tarjoaa myös viihtyisiä ravintoloita ja kauniita näköaloja Porton keskustaan. Voit nauttia herkullisen aterian ja samalla ihailla upeita maisemia. Alueella on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä portugalilaista ruokaa ja erilaisia portviiniruokia, jotka sopivat täydellisesti yhteen alueen kuuluisien viinien kanssa.

Jos olet kiinnostunut oppimaan enemmän portviinistä ja tutustumaan sen valmistukseen, Vila Nova de Gaia on ehdoton vierailukohde. Voit kokea portviinikellareiden tunnelman, oppia historian ja perinteen ympärille kietoutuvan juoman valmistuksesta sekä maistella laadukkaita viinejä. Tämä on unohtumaton kokemus Porton matkalla.

Tutustu Porton kaupunginosiin ja nähtävyyksiin

Porto on kompakti kaupunki, jossa on helppo liikkua jalan. Keskustan ydinkeskusta, Baixa, tarjoaa nähtävyyksiä, ravintoloita, putiikkeja ja kiinnostavaa arkkitehtuuria. Ribeira-puolella sijaitseva vanhakaupunki on täynnä viehättäviä katuja, värikkäitä taloja ja ravintolaterasseja. Porton tärkein nähtävyys on Unescon maailmanperintökohteeksi listattu Ribeiran vanhakaupunki. Alueelta löytyvät myös tärkeimmät nähtävyydet kuten kaunis São Benton rautatieasema ja kuuluisa Lello-kirjakauppa.

Toinen mielenkiintoinen kaupunginosa on Boavista, joka sijaitsee hieman keskustasta luoteeseen. Boavistasta löytyy muun muassa Casa da Música, moderni konserttitalo, jossa järjestetään usein konsertteja ja musiikkitapahtumia. Alueella sijaitsee myös parhaimmat ostosmahdollisuudet, kuten suuri shopping-keskus Cidade do Porto ja Boavista Avenue, jolla on monia kauppoja ja ravintoloita.

Nähtävyysalueiden ulkopuolella sijaitsee myös muita kiinnostavia kaupunginosia, kuten Paranhos, joka on koti Porto yliopistolle. Täällä voit tutustua yliopistoalueen elävään opiskelijaelämään ja nauttia paikallisista ravintoloista ja baareista. Lisäksi Foz do Douro tarjoaa upeita rantoja ja kauniita merinäköaloja. Tämä alue on suosittu vierailukohde erityisesti kesäisin.

Kaupunginosat ja niiden tärkeimmät nähtävyydet:

  • Ribeira – Unescon maailmanperintökohde, São Bento rautatieasema, Lello-kirjakauppa
  • Boavista – Casa da Música, Cidade do Porto, Boavista Avenue
  • Paranhos – Porto yliopisto, paikalliset ravintolat ja baarit
  • Foz do Douro – Rannat, merinäköalat

Tutustu Porton eri kaupunginosiin ja niiden tarjoamiin nähtävyyksiin, ja löydä oma suosikkisi tästä viehättävästä Portugalin kaupungista.

Lähikohde Coimbra

Porto on hyvä tukikohta myös lähialueiden tutkimiseen. Kahden tunnin junamatkan päässä Portosta sijaitsee historiallinen Coimbra, joka tunnetaan ainutlaatuisesta yliopistostaan. Coimbrassa kannattaa vierailla yliopiston upeassa kirjastossa, joka on Euroopan vanhin. Kaupungissa on myös vilkas yöelämä, ja siellä kannattaa jäädä yöksi nauttimaan kaupungin tunnelmasta.

Coimbra tarjoaa matkailijoille monia nähtävyyksiä ja kokemuksia. Tärkein käyntikohde on ehdottomasti yliopiston kirjasto, jossa voi ihailla upeaa arkkitehtuuria ja historiallisia kirjakokoelmia. Kaupungin vanhakaupunki on myös viehättävä alue, jossa voi kuljeskella kapeilla kujilla ja tutustua perinteiseen portugalilaiseen arkkitehtuuriin.

Lisäksi Coimbrassa on useita kirkkoja ja historiallisia rakennuksia, kuten Sé Velha -katedraali ja Portugalin ensimmäinen kuninkaanlinna, Coimbran linna. Kaupungin tunnelmaa voi aistia parhaiten kiertämällä sen kapeita katuja ja nauttimalla paikallisesta ruoasta ja juomasta sympaattisissa ravintoloissa ja baareissa.

Porton hintataso ja ravintolat

Porto on edullinen matkakohde, jossa hintataso on yleisesti ottaen edullinen. Kahviloissa ja ravintoloissa hinnat ovat kohtuullisia, ja voit nauttia oluesta tai viinistä muutamalla eurolla. Portossa ravintoloiden tarjonta on monipuolinen, tarjoten sekä perinteisiä portugalilaisia makuja että kansainvälisiä herkkuja.

Kun vierailet Portossa, kannattaa ehdottomasti maistaa perinteistä portugalilaista ruokaa, kuten bacalhaua (kuivattua turskaa) tai francesinhaa (paikallinen herkku, joka koostuu leivästä, lihasta, makkaroista ja juustosta). Porton kuuluisaa portviiniä ei myöskään kannata jättää maistamatta.

Olit sitten ravintolassa, kahvilassa tai baarissa, Porton ravintolat tarjoavat mukavia ruokailuelämyksiä edulliseen hintaan. Voit nauttia herkullisesta ateriasta merinäköalalla tai tunnelmallisessa vanhassakaupungissa. Valinnanvara on laaja, joten jokainen löytää varmasti jotain omaan makuunsa.