FC Copenhagen, eli myös tunnettu nimellä Football Club København tai yksinkertaisesti FCK, on ammattilainen tanskalainen jalkapalloseura, joka sijaitsee Kööpenhaminassa. Seura perustettiin vuonna 1992 ja se on rakennettu kahden aiemman seuran, Kjøbenhavns Boldklubin ja Boldklubben 1903:n päälle. FCK:lla on rikas historia, ja se on voittanut ennätykselliset 15 Tanskan mestaruutta ja 9 Tanskan cupia. Euroopan jalkapallossa FCK on päässyt useita kertoja UEFA Champions Leaguen ja UEFA Europen liigan lohkovaiheeseen. Seura pelaa kotiottelunsa Parken-stadionilla, joka toimii myös Tanskan maajoukkueen kotikenttänä. FCK:lla on voimakas kilpailu Brøndby IF -seuran kanssa, ja heidän derbyottelut vetävät suuria yleisömääriä.

FC Copenhagen History

Vaikka FC Kööpenhamina perustettiin vuonna 1992, sillä on juuret yli 100 vuoden seuran perinteessä. Se muodostui olemassa olevien seurojen taloudellisten vaikeuksien seurauksena Kööpenhaminassa. FCK:n edustusjoukkue edustaa vuonna 1876 perustettua Kjøbenhavns Boldklubia ja vuonna 1903 perustettua Boldklubben 1903:a. FCK:lla oli alusta alkaen kunnianhimoinen tavoite, joka oli selviytyä joka kausi Euroopan kilpailuihin. Seuran varhaisia menestyksiä ovat muun muassa 1992-93 Superliigan voitto ja UEFA Mestarien liigan lohkovaiheen saavuttaminen. FCK on kokenut nousuja ja laskuja seuraavina vuosina, mutta se on pysynyt jatkuvasti yhtenä Tanskan jalkapallon kärkijoukkueena.

FC Copenhagen – Joukkue ja Saavutukset

FC Copenhagenilla on lahjakas joukkue, johon kuuluu eri pelipaikoilta pelaajia. Joukkueessa on maalivahteja, kuten Kamil Grabara ja Theo Sander, puolustajia kuten Denis Vavro ja Kevin Diks, keskikenttäpelaajia kuten Viktor Claesson ja Rasmus Falk, sekä hyökkääjiä kuten Jordan Larsson ja Andreas Cornelius.

FCK on saavuttanut huomattavaa menestystä vuosien varrella voittaen useita Tanskan mestaruuksia, Tanskan Cupin ja jopa Royal League -turnauksen. Seuran osallistuminen erilaisiin eurooppalaisiin kilpailuihin on johtanut pääsyyn UEFA Champions Leaguen ja UEFA Europa Leaguen lohkovaiheeseen. FC Copenhagen jatkaa yhtenä menestyneimmistä ja korkean sijoituksen saavuttaneista skandinaavisista seuroista Euroopan jalkapallossa.